Tietoja yrityksestä

HM-lab on perustettu vuonna 2004, sivutoimeksi. Minulla on harrastuneisuutta ja osaamista ohjelmoinnista, tietohallinnosta, käyttäjätuesta ja teknisistä projekteista. Pyrin "auttamaan pieniä yrityksiä ja yhteisöjä pysymään internetin syrjässä kiinni". Vuoden 2021 alusta yritys on muuttunut sivutoimesta nuoren eläkeläisen päätoimeksi, kuten suunnitelma onkin ollut.

Mitä ja kenelle?

Perinteiset internet-verkkotunnukset, kotisivut ja niiden keskeinen toiminnallisuus (sähköposti, yhteydenottolomake, ilmoittautumis- tai varauslomakkeet) pienelle yritykselle tai yhteisölle joka haluaa näihin asioihin edullisen, omannäköisensä ratkaisun ja tekniset asiat hallitsevan kumppanin. Eli lyhyesti: sopimalla kanssani projektista järjestyy suomalainen (.fi) tai muu (.com, .net, .eu ym.) verkkotunnus ja sen voimassapito, tarpeenne kokoinen aktiivisesti räätälöity kotisivutila (webhotelli) omasta Zoner-jälleenmyyjä-sopimuksestani, nykyisten www-sivujenne siirto uuteen webhotelliin tai uusien sivujen tekeminen, kotisivujenne ajan tasalla pito joko omatoimisesti tai palveluna ja mahdollisten taustajärjestelmien (esim. Wordpress) tietoturvapäivitysten hoitaminen. Kaikki tämä niin että teidän ei tarvitse lainkaan perehtyä esim. webhotellinne hallintaliittymään pääsemiseen ja käyttöön. Otan yhteyttä kun pitää tehdä päätöksiä, teen joitakin asioita ilmaiseksi tai edullisesti "takuuna, mielenkiinnosta tai tuotekehitysmielessä", joitakin edullisella vakiotaksalla. Lopuista asioista teen hyvän tarjouksen, rakentavan ehdotuksen tai autan teidät toteuttamiskykyisen tahon asiakkaaksi.

Kuka?

Olen Hannu Luomanen, syntynyt 1967 Alahärmässä. Olen ollut eläkkeellä ilmavoimien sotilasvirasta 1.6.2020 lähtien (lentokonehuoltoupseeri, kapteeni evp). Tietotekniikan ja ohjelmistotuotannon parissa olen puuhaillut jo omista lukioajoistani (1984-86) lähtien. Työvuosinani olen osallistunut aktiivisesti ja tunnustetusti useiden Ilmavoimille keskeisten tietojärjestelmien luomiseen, käyttöönottoon, käyttäjätukeen ja ylläpitoon. Nyt eläkkeellä ollessani harjoitan tätä yritystoimintaa, johon pyrin käyttämään 16-30 tuntia tehokasta työaikaa viikottain. Harrastuksiani ovat metsätyöt, maantieretkipyöräily ja rata-ajo RC-autoilla (sähköcrossi, SC2-10-luokka). Minulla on henkilökohtainen kotisivu ja julkinen linkkikokoelma itse rakentamallani Omatlinkit.fi-alustalla.

Pyrin noudattamaan toteutuksissani "lean & mean" -linjaa. Eli tehdään asioita mahdollisimman vähillä palikoilla ja niin pitkälle standardin mukaisilla tekniikoilla kuin todellisuus antaa myöten. Pyrin ottamaan teknisistä asioista perusteellisesti selvää mikä johtaa usein siihen että kannatan jotain vaihtoehtoista – yleensä pitkällä tähtäimellä edullisempaa – ratkaisua kuin minkä valtavirta löytää.